Montessoriförskolan Globen söker förskollärare

Vi söker förskollärare till Montessoriförskolan Globen i Borås. Förskolan ligger i stadsdelen Norrmalm och har egen utegård med närhet till Kypeskogen och till Borås djurpark. Globen har två avdelningar med 34 barn sammanlagt; en småbarnsavdelning 1-3 år och en syskonavdelning med barn i åldersgruppen 3-6 år.

Montessoriförskolan Globen drivs som ett föräldrakooperativ och leds av en förskolechef tillsammans med styrelsen som består av föräldrar. Vi sätter varje barn i centrum och utgår från montessoripedagogik i den dagliga verksamheten. Vår viktigaste resurs är våra medarbetare och vi arbetar hårt för att vara en arbetsplats att längta till. Vi är en av få förskolor i Borås som har möjlighet att varje år få ”praktisera” på djurparken med våra sexåringar, ett uppskattat inslag av både personal och barn!

Arbetsuppgifter

Att arbeta utifrån läroplanen och ansvara för den pedagogiska verksamheten. Att tillsammans med barnskötare ansvara, planera och utveckla barngruppen i grupp- och individnivå för våra barn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är;

  • Utbildad förskollärare och/eller är utbildad montessoripedagog
  • trygg, påhittig och nyfiken
  • engagerad i ditt arbete med barnen
  • flexibel och har lätt för att samarbeta, såväl med kollegor som med föräldrar
  • en trygg person som uppskattar en lugn arbetsmiljö
  • intresserad av utomhuspedagogik i kombination med montessoripedagogik
  • har en positiv inställning och ser möjligheter snarare än svårigheter
  • vill utvecklas och bidra till utveckling i en stimulerande miljö
  • alltid sätter barnen i centrum

Övrigt

Förskolan är medlem i KFO.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och/eller enligt överenskommelse. Lönen är fast och i överenskommelse mellan arbetstagare och arbetsgivare beroende på utbildning och erfarenhet.

Har du frågor angående tjänsten så är du välkommen att kontakta Madelene Pedersen (0702-217327) som sitter i styrelsen som personalansvarig och har barn på förskolan.

Innan man kan börja arbeta på Globen så krävs det ett utdrag från belastningsregistret, det kan du hitta på följande länk.

https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/registerutdrag-arbeta-inom-skola-forskola/

(Beställ gärna redan idag utdrag ur belastningsregistret då det vanligtvis tar två veckor att få det hemskickat).

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in din ansökan till styrelsen@montessorigloben.se senast den 25 november.
Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

 

 

.

.